HTML

A marhák blogja

Vicces videók, kritikák,kritizálások,poénos dolgok meg minden ami a marhasághoz kapcsolódik:)

Friss topikok

Magyarország - mai helyzet

2008.06.08. 15:06 :: bR4z1L HUN

Sziasztok ismét. Rengeteget töpremgtem, hogy milrt nem frissítjük a blogot. Hát mert nem nagyon volt videó anyag, de most készült egy új, következő bejegyzés már az lesz. :)
Viszont. Ha már bejegyzés, akkor Magyarország.

Végülis egyfajta útmutatót adnék a külföldieknek, elvégre egy ilyen utazási könyv, tudjátok, amiben benne van minden szar, ételek, italok, nevezetességek, ezek megvétele elkerülése hatalmas gazdálkodási stratégiát jelenthet számunkra, hisz többnyire drágák (500Ft/db). Kezdjük el.
  Üdv kedves olvasó, ha nem tud magyarul fogalmam sincs hogy fogja megérteni e sorokat, nem is érdekel különösebben.
 - földrajzi elhelyezkedés: Magyarországot fantasztikus környezetben, hegyekkel körülvéve találjuk meg, egy igen apró országot képzeljen el. Viszont katonailag jelentős, hiszen nem kell tartanunk egy újabb esetleges tatárjárástól. Pluszpont.
 - időjárása: száraz vagy nedves kontinentális, fogalmam sincs, mert nem figyeltem föcin. Hozzátenném, ha idelátogat, 3 tonna ruhát hozzon magával mindenféleképpen, hisz egy nap süt a nap, 30 fok, másnap pedig beköszönt a jégkorszak, és Sid és a barátai a parlament kis kupoláján szánkóznak.
 - város felépítés: szerkesztőnk elcseszte a szempontot, fővárosra gondolt, bár...nem sokban különbözik a normál városoktól. Vannak kifejezetten szép helyei: Gellért hegy. Több nem is jut eszembe. A hely neve Budapest, gyakran összekeverik Bukaresttel, hasonlóság van, rengeteg. Érdemes meglátogatni a nyugati pályaudvart, ahol megcsodálhatják a csöves társadalmat, hisz a parkolóban telepedtek meg, otthonos környezetben. WC-ként a pályaudvar ajtaját használják, a hugyszag erről fog árulkodni.
És ha már a pályaudvaron járnak, betekintést nyerhetnek a magyar impresszionizmusba: megcsodálhatják a szanaszét graftizett vonatokat.
 - kultúra: A magyar ember műveltsége páratlan, az itt elő emberek 18%-a hajléktalan, 24% pedig átag alatti körülmények között él. Az autót vezetők között is meglátszik a műveltség, piroson áthajtások, a gyalogosok halálra gázolása (cserbenhagyásos) és állandó balesetek a jellemzőek. Meg kell említenem a magyar borászatot (Tokaj), magyar felfedezőket (Neumann János) akik bölcsen külföldön tevékenykedtek.
Történelem: a magyar történelem szerteágazó, és igen összetett. Az '50-es években az iskolákban csupa hazugságot tanítottak, a hazugság szó manapság sem elefeledett szó, sőt. Ma a történelem órák 50%-a egyetemes történelem tanulásával telik. Megtanuják Amerika, Európa régmúlt eseményeit. ebből következtethető, hogy az amerikaiak, sőt, az összes ország a magyar történelmet tanulja. Persze hogy nem. Fogalmuk sincs mien nyelven beszélnek itt, fogalmuk sincs hol helyezkedik el Magyarország, belegondolva, nem is meglepő.
 - közlekedés: Meg kell hogy mondjam a közlekedés teljesen elfogadható, viszonylag gyors, de nem mindig megbízható. Sztrájkok jellemzik kis országunkat, ami a diákok hasznára válik (a nem vizsgázó, érettségiző diákokéra). Érdemes megemlíteni a 4-es metró munkálatait, nem tudom mikor kezdték, nem tudom mikor fogják befejezni. Mindenesetre, én már semmin se lepődök meg. Az egész város (Bp.) feltúrásokban szenved. Mindenhol csak feltúrják az utakat. Álltalános jellemző, hogy párhuzamosan több munkálat folyik.
Jelen pillanatban a 4-es metró, a Szabadság híd, és több kisebb terület építése, felújítása folyik. Pl. a parlamenté, amit folyamatosan vakargatnak, h ne tűnjön full szarosnak. (Itt megjegyezném, hogy a minap megnéztem a 2000-ben készült Meseautó remake filmet, már ott is felfedezhetők az állványok):
Az országházat (fővárosi állatkert) a kommunizmus idején egy naaagy piros csillag díszítette. Nem túlzás kijelenteni: akár ma is fennt lehetne. De erről többet a politika szempontban találhat.
 - politika: Egyetlen egy kiemelkedő történés emelhető ki, az öszödi beszéd. Ezt az összes magyar lakos himnuszként tudja. És ha már himnusz, idéznék. "Megbűnhődte már e nép a múltat, s jövendőt" - igen, ez igaz, de még mindig bűnhődünk.
A miniszterelnök Gyurcsán Ferenc páratlan politikát folytat. Az athéni demokráciából átvett türannosz (zsarnok) képében lép fel.

Reméljük élvezték a tájékoztatónkat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://marhak.blog.hu/api/trackback/id/tr15509715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása